Nieuws: Buurtsportcoach, Sportief Verbinden

Door samenwerkingsverbanden jong en oud in beweging krijgen

Buurtsportcoach van SV Voorwaarts verbindt mensen en organisaties


Vanaf 1 januari coördineert Wilco Huisman de werkzaamheden als Buurtsportcoach binnen SV Voorwaarts. In de uitvoering van de diverse projecten zijn Rick Timmermans en Kick Pol aangesteld. Deze twee enthousiaste jonge mannen zijn tevens beide ook jeugdtrainer en lid van SV Voorwaarts.

Bij Wilco Huisman staat sport centraal in het leven. Naast het CIOS en Sportmanagement diploma heeft hij een eigen adviesbureau opgericht (Huisman Sport Management & Advies). Naast de werkzaamheden binnen Voorwaarts werkt hij als adviseur en projectmedewerker voor verenigingen, gemeenten en bonden. Eén van de bonden is de KNVB. Wilco is medewerker G-voetbal binnen de KNVB district Oost, een onderdeel waar hij veel voldoening uit haalt, vooral het enthousiasme en plezier wat deze doelgroep uitstraalt.

Het buurtsportcoachschap is een traject dat door de gemeente Voorst is opgezet om sporten en bewegen in de gemeente Voorst te stimuleren. Vanuit die samenwerking levert SV Voorwaarts omni breed een mooie bijdrage aan het tot stand komen van diverse sport en beweeg activiteiten voor jong en oud. Doordat SV Voorwaarts binnen haar omnivereniging diverse sporten aanbiedt, liggen er veel kansen om nieuwe activiteiten op te pakken. Daarnaast zorgt de prachtige accommodatie, met kunstgrasvelden en een beachveld, die toegankelijk is voor iedereen voor veel mogelijkheden. Wilco geeft aan dat de buurtsportcoach het sporten stimuleert, coördineert en initiatief neemt om samen met andere sectoren zoals onderwijs, welzijn, zorg en jongerenwerk tot passend aanbod te komen.

Sport- en beweegaanbod
Een van de succesvolle activiteiten die afgelopen voorjaar gestart zijn is Walking Football. Dit is wandelend voetbal voor 60 plussers. Naast het actieve gedeelte is het sociale component even zo belangrijk. Momenteel spelen er wekelijks op vrijdagmiddag 10 mannen en een dame aan de Laene. Ook de eerste oefenwedstrijd tegen FC RDC Deventer is gespeeld. Met zorginstelling Trimenzo en Mens en Welzijn Voorst voert de buurtsportcoach wekelijks beweegactiviteiten uit in de beweegtuin voor ouderen. Op een mooie zonnige dinsdagochtend zijn er 18 deelnemers die een rondje maken langs de toestellen of een potje jeu de boules spelen. Het 1ste schoolvolleybaltoernooi in de gemeente Voorst gekoppeld aan het Vierhofstedentoernooi kende maar liefst 15 teams. Een mooi begin om de komende jaren verder uit te bouwen.

De buurtsportcoach werkt nauw samen met andere buurtsportcoaches in de Gemeente Voorst. Vanuit het team Voorst Actief www.voorstactief.nl worden ook gemeente overstijgende activiteiten opgepakt zoals de voorrondes van het NK knikkeren en de Nationale Sportweek. Door de inzet van de buurtsportcoach verzorgt SV Voorwaarts naast haar eigen sporten een belangrijke rol in de samenleving.

SV Voorwaarts wil een openclub zijn, een ontmoetingsplek waarbij eigen leden, regelmatige bezoekers van de club en de buurtbewoners uitnodigt om te sporten en om bij de vereniging betrokken te raken en te blijven.
(Bron:Presentatiegids SV Voorwaarts)